Terug naar overzicht

Dubbelinterview Arkite & Mobietrain

04 februari 2020

Arkite en Mobietrain zijn twee start-ups die Genk verkozen boven the big city life. Hoe, wie, wat en waarom zij fan zijn van C-mine Crib? Limburg Startup interviewde het duo voor het LSU Magazine.

“Ik ben sneller op C-mine Crib dan onze mensen in Antwerpen”

Guy Van Neck uit het Antwerpse en Johan Smeyers uit het Brusselse. Twee ondernemers die de Belgische big cities achter zich lieten om zich te vestigen in C-mine Crib, in het Limburgse mijnlandschap. Zoals Jambers het zou zeggen: wie zijn ze, wat doen ze en wat drijft hen?

Guy startte in 2015 met MobieTrain, een mobiel microlearning platform dat een antwoord biedt op de veranderende wereld binnen Learning & Development. “Medewerkers kiezen nu zelf waar en wanneer ze een training volgen. En dankzij het gebruik van gamification wordt leren zelfs weer leuker.  Ook de voortgang van de gebruikers kan in real time worden opgevolgd, dankzij het dashboard waar al de resultaten en knowledge gaps worden weergegeven. Een aantal grotere winkelketens gebruikt MobieTrain al als trainingstool.”

Johan bevindt zicht met Arkite in een compleet andere sector. “Wij begeleiden en ondersteunen operatoren in de maakindustrie. De interactie tussen mens en machine heb je als bedrijf niet altijd onder controle, maar natuurlijk wil je wel de hoogste standaard. Onze Human Interface Mate bekijkt de handelingen van medewerkers via Augmented Reality, geeft instructies en interageert wanneer nodig. Bijvoorbeeld wanneer ze een stap in het assemblageproces vergeten. De kans op fouten wordt geminimaliseerd, werknemers kunnen hun job efficiënter en kwaliteitsvoller uitvoeren.”

Lees het volledige interview in het LSU Magazine

© C-mine Crib 2020