Terug naar overzicht

Arkite genomineerd voor de prestigieuze HERMES AWARD op Hannover Messe

20 maart 2019

Arkite NV, een in C-mine Crib gebaseerde scale-up, is genomineerd voor de prestigieuze HERMES AWARD op Hannover Messe met zijn Human Interface Mate. De HERMES AWARD is een van ’s werelds meest begeerde industriële onderscheidingen en bevindt zich nu in het zestiende opeenvolgende editie. Deze internationale technologieprijs wordt toegekend aan onderscheidende producten, innovaties en oplossingen die voor de eerste keer voorgesteld worden op HANNOVER MESSE.

De nominatie voor de HERMES-prijs is een belangrijke mijlpaal en erkenning voor Arkite. Het team is erg trots en verheugd met deze nominatie. Arkite versnelt zijn groei door de verdere uitrol van zijn internationale partnernetwerk.

Hannover Messe

Hannover Messe is ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor industriële technologie, gehost in Hannover / Duitsland. Dit jaar zijn er 6.500 exposanten en meer dan 220.000 bezoekers.

In 2019 selecteerde de jury drie genomineerden voor de prijs. Nadat de inzendingen waren afgesloten, kwam de onafhankelijke jury bijeen om ze te beoordelen en de winnaar te bepalen. Alle genomineerden van HERMES AWARD worden tijdens de openingsceremonie HANNOVER MESSE 2019 op 31 maart erkend en hun innovaties zullen gedurende de hele show, van 1 tot 5 april, te zien zijn in de Research & Technology-showcase in hal 2.

Arkite & Human Interface Mate

Arkite’s Human Interface Mate (HIM) transformeert werkstations in een digitale en interactieve omgeving. Het is de ultieme technologie voor Operator Guidance. De HIM biedt de medewerker picking- en montage- instructies via real-time projecties/AR en waarschuwt in geval van fouten.

De slimme sensor valideert de correcte uitvoering van picking- en assemblagetaken en garandeert een kwalitatieve uitvoering door het preventief voorkomen van menselijke fouten. De innovatieve technologie leidt de medewerker foutloos door zijn werk en draagt dus niet alleen bij aan het verhogen van de efficiëntie, maar verbetert ook de flexibiliteit en kwaliteit van assemblageprocessen. Handleidingen, checklists of handgeschreven protocollen zijn nu verleden tijd.

Vanwege het modulaire, wizardachtige karakter van de HIM-software kunnen projectingenieurs een assemblageproject maken, zelfs zonder programmeerkennis. Bovendien worden de opleidingskosten voor nieuwe werknemers of voor nieuwe producten of varianten verminderd. De ingebruikname van nieuwe werkplekken kan hierdoor sneller worden bereikt. HIM kan worden toegepast in alle industrieën met manuale acties.

© C-mine Crib 2020